Julgranar

Rödgran

Rödgranen är den gran som går som den vanliga svenska granen. Den har ofta ganska korta barr. Utseendet i övrigt kan variera, de kan vara tätväxande eller ha mer sparsamt med grenar- Det finns både breda och smala rödgranar. Det finns även i riktigt små storlekar och passar då som barngran eller om man helt enkelt inte vill ha en gran som är så stor.
Screen Shot 2014-10-16 at 20.47.58

Kungsgran

Kunsgranen har mjuka lite platta barr. Den doftar inte så mycket och en del som är allergiska mot gran tål ändå kungsgranen. Den sägs vara snällare mot övriga inomhusväxter.
Kungsgran

Tall – Fur

Det finns större och mindre kvistar av tall. Det finns två sorters tall att tillgå, svart-tall med längre barr och bergs-tall som har kortare barr. Vackert att sätta i en vas på bordet eller i julgransdekorationer, hänga på dörren eller varför inte blanda i blombuketten ?
Tall

Nobilis

Nobilis är det pyntegrönt som blomsteraffärerna oftast använder i sina jularrangemang. Den är mycket hållbar och de silverfärgade som är lite mjukare del av barren sitter kvar länge även utan tillgång på vatten. Nobils grenar säljs styckevis eller i bunt. Passar bra till bl a kransar.